Pannoramic SCAN tárgylemez szkenner

Megnevezés
Pannoramic SCAN tárgylemez szkenner
Leírás

Ez a 3DHISTECH Kft zászlóshajója, egyben a Magyar Innovációs Díjat nyert "Digitális Hisztológiai Laboratórium" fő része. A Pannoramic SCAN prémium minőséget és kiterjesztett funkcionalitást jelent.

Felhasználás

Ez a gyors, nagyfelbontású szkenner egy menetben, automatikusan 150 tárgylemezt képes bedigitalizálni (6 kazetta, 25 tárgylemez/kazetta) - csak annyit kell tennie, hogy elindítja a szkennelést, a többi már a Pannoramic SCAN dolga. Automatikusan felismeri a mintát a tárgylemezen, beolvassa az esetleges vonalkódot, és aszerint csoportosítja a mintákat, beszkenneli a mintákat, ki- és beadagolja azokat. Az eredmény állandóan kitűnő minőségű és nagy felbontású virtuális tárgylemezek a számítógépén.

A Pannoramic SCAN volt az első szkennerünk, amely támogatta a fluoreszcens szkennelést. A fluoreszcens mikroszkópia új utakat nyitott az immunhisztokémiában. Segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a minta bizonyos részeit (pl. egyes fehérjék) fluoreszkáló festékkel fessék meg. Az ily módon festett mintát aztán speciális hullámhosszú fénnyel megvilágítva, a festett részek fluoreszkálni kezdenek, amit a kamera rögzít. A Pannoramic SCAN 10 különböző fluoreszcens szűrőt tud tárolni*.

*A szoftver jelenleg 9 csatornás szkennelést támogat.

Fotók